Om MetodeLab

MetodeLab er et samlet tilbud til lærere, der underviser i natur/teknik, som gerne vil have nye værktøjer og inspiration til undervisningen.

MetodeLab sætter fokus på undersøgelsesmetoden i naturfagene. Hvilke metoder findes der? Hvordan vælger vi en metode? Hvordan undersøger vi et fænomen med udgangspunkt i metoden? MetodeLab tilbyder, udover et lærerkursus, en række værktøjer, som gør det nemt og overskueligt at anvende metoder i undervisningen.

MetodeLab tager udgangspunkt i natur/tekniks 4. CKF: ’Arbejdsmåder og tankegange’.

Bliv metodebevidst

Målet med MetodeLab er at gøre både lærer og elever bevidste om valg af metode. Afprøv en hypotese eller find svar på et fagligt spørgsmål ved at udvælge den metode, som er mest egnet til opgaven.

Der findes forskellige undersøgelsesmetoder. Der findes forskellige måder at arbejde fagligt med et emne på. MetodeLab viser vej til, hvordan du som lærer for alvor kan få metoden inddraget i naturfagsundervisningen.

Et lærerkursus med tilbehør

MetodeLab tager sit udgangspunkt i et lærerkursus, der løber over to sammenhængende dage. Kurset er understøttet af en række værktøjer og materialer. Efter endt kursus og udstyret med MetodeLabs værktøjer, vil lærerne umiddelbart kunne afprøve deres nye kompetencer i klasseværelset.

Læs mere om MetodeLab kurset her

Baggrunden for MetodeLab

Koncept og idé bag MetodeLab er udviklet af Experimentarium og fuldt støttet af Lundbeckfonden. Experimentarium er Danmarks første science center og ligger i Hellerup nord for København. Experimentarium står for en række udstillinger og oplevelser, hvor skoleelever og familier kommer for at udforske naturvidenskaben. Landets skoler er en helt naturlig målgruppe for vores mange forskelligartede aktiviteter. Med fokus på den naturvidenskabelige formidling, vil vi altid gerne kunne bidrage til undervisningen og tilbyde nye vinkler på læring. Kurser rettet mod lærere er et vigtigt område, og MetodeLab-kurset er vi især stolte af at kunne tilbyde.

Klik her for at læse mere om Experimentariums mange tilbudMetodeLab er udviklet af Experimentarium og støttet af Lundbeckfonden.


Gratis materialer

MetodeLab har udviklet en række materialer, der sætter fokus på undervisningen i metoder i natur/teknik. Materialerne er samlet i vores online bibliotek. Kig ind